Klimatizácia

Komerčná klimatizácia TOSHIBA – riešenie RAV

Klimatizačné systémy TOSHIBA spájajú množstvo výhod v jednej jednotke: možno ich používať nielen na chladenie, ale aj na vykurovanie, odvlhčovanie vzduchu a jeho filtrovanie. Okrem mnohostrannosti je rozhodujúcim kritériom najmä to, že sa zlepšuje klíma pre prevádzku. Vedeli ste, že sa výkonnosť zreteľne znižuje pri teplote v miestnosti nad 24°C? Pri teplote 33°C klesá dokonca až pod 50%. Aj príliš vysoká vlhkosť vzduchu ovplyvňuje schopnosť sústrediť sa. Klimatizačné systémy TOSHIBA zaisťujú v miestnosti optimálnu klímu a bránia poklesu pracovného výkonu v dôsledku horúčavy.

CHLADENIE A VYKUROVANIE: Zachovávanie výkonnosti
Je dokázané, že v horúce dni sa znižuje výkonnosť a koncentrácia – pri fyzickej aj duševnej činnosti. To má nepriaznivý vplyv aj na pracovnú výkonnosť, ktorá klesá až o 70%. Všetky systémy TOSHIBA navyše dokážu vykurovať, takže je v kancelárii zaistená ideálna teplota v rozmedzí 19 až 25°C pri relatívnej vlhkosti vzduchu v rozmedzí 40 až 70%.

ODVLHČOVANIE: Zaistenie kvality práce

Vlhký vzduch v miestnostiach poškodzuje zdravie aj štruktúru budovy. V dusnom ovzduší sa totiž horšie dýcha, telo je menej odolné a zamestnanci sú menej výkonní. Vysoká vlhkosť okrem toho podporuje tvorbu plesní v miestnostiach. Klimatizačné systémy odvlhčujú vzduch a regulujú relatívnu vlhkosť vzduchu.

ČISTENIE: Ochrana zdravia
Okrem všeobecného znečistenia jemným prachom, peľmi a spórami môže aj mnoho stavebných materiálov, farieb na steny, plastových predmetov a elektrických spotrebičov uvoľňovať do vzduchu, ktorý dýchame, škodlivé látky. Všestranné, vysoko účinné filtre v klimatizačných systémoch TOSHIBA dokážu neutralizovať až 99% nečistôt vo vzduchu, takže prispievajú k preventívnej ochrane zdravia.

VETRANIE: Udržiavanie príjemnej klímy

Pri väčšine splitových klimatizačných systémov je možné privádzať čerstvý vzduch do klimatizovanej miestnosti cez dodatočný otvor na prívod čerstvého vzduchu. Tým sa zvyšuje kvalita vzduchu v interiéri a zabezpečuje sa pohodlie, pohoda a výkonnosť ľudí.
MNOHOSTRANNOSŤ PRI POUŽITÍ
Prvotriedny klimatizačný systém nevytvára žiadny prievan, je bezhlučný a funguje bez problémov a bez porúch. Spotreba energie neprekračuje medze a pri plánovaní sa netreba prispôsobovať žiadnym estetickým ani technickým obmedzeniam.

UNIVERZÁLNOSŤ…
1. Pre prevádzkovateľa
Systémy TOSHIBA je možné pripojiť ku všetkým bežným systémom riadenia budovy a tým prispôsobiť centrálne riadenie svojim potrebám a zaistiť si maximálnu účinnosť. Široká sieť partnerov je vám k dispozícii od plánovania až po údržbu.

2. Pre používateľa
Teplotu vzduchu v miestnosti a tiež prúdenie vzduchu z jednotiek TOSHIBA je možné nastavovať individuálne a flexibilne. Sofistikované vnútorné jednotky takmer nepočuť. Jednoduchá manipulácia s diaľkovými ovládaniami zaisťuje pohodlné riadenie.